Tamara Jelić Kazić

Tamara Jelić Kazić

Jezici:

hrvatski, engleski

Tamara Jelić Kazić

Partner

Tamara Jelić Kazić savjetuje klijente iz različitih industrijskih sektora vezano uz porezne implikacije međunarodnih transakcija, primjenu sporazuma o dvostrukom oporezivanju, restrukturiranje društava i indirektno oporezivanje. Odvjetnica je po struci, a uz to posjeduje i kvalifikaciju Ujedinjenog Kraljevstva za ovlaštenog računovođu iz udruge certificiranih ovlaštenih računovođa (ACCA) te se već više od 15 godina bavi domaćim i međunarodnim poreznim pravom. Između ostalog, iskustvo u području poreza stekla je kao porezni savjetnik u jednom od najvećih revizorskih društava u kojemu je radila šest godina.

Uz pravno i porezno savjetovanje u transakcijama, Tamara također zastupa klijente u poreznim postupcima i rješavanju sporova te se u svakodnevnom radu susreće s pravom EU u području poreza.

U praksi se pokazalo da sagledavanje transakcija s poreznog aspekta postaje nužnost, pa Tamarina stručnost predstavlja vrijedan doprinos u razumijevanju potreba klijenata i unapređenju njihovog poslovanja.

Tamara se posebice istakla u savjetovanju klijenata iz energetskog sektora i to u pogledu poreznih aspekata poslovanja u Hrvatskoj, transakcijskih strategija u sklopu M&A procedura, te regulatornih projekcija u vezi s mogućim ulaganjima.

Tečno govori engleski jezik.

E

T +385 1 4825 600

Fokus

Članstvo u profesionalnim udruženjima

Član Hrvatske odvjetničke komore od 2010. godine.